Historie

Trygve Owren mekaniske verksted ble etablert i 1951. Allerede fra starten var Owren opptatt av problemene i ulendt terreng.

tonnebil 319Motorbår

Det startet med trillebår med gummihjul. Deretter så kanskje verdens første og kanskje eneste "motorbår" dagens lys.

Beltebjørn

beltebjorn250På slutten av 50-tallet ble tohjulstraktoren tatt i bruk i landbruket. Bruken begrenset seg imidlertid til sommerføre. Owren satte på to ekstra hjul og belter, og bonden hadde fått et effektivt hjelpemiddel for fremføring av tømmer på vinterstid.

Variotrac

variotrac 290Nå begynte virkelig mange å interessere seg for produktene fra Vingrom, man fikk ordre fra skogbruket, landbruket og veivesenet. Senere kom også kraftutbyggere, entreprenører og forsvaret til. Med sitt nære forhold til kundene hadde Owren opparbeidet seg stor kompetanse til å løse transportoppgaver i ulendt terreng. Dette resulterte i en helt ny konstruksjon på traktoren. Man utviklet et beltegående kjøretøy helt fra bunnen av. Variotrac. Samarbeidet med kundene ble utviklet ytterligere.

Variotrac med borerigg

variomrigg 279Filosofien var at kundene kjente problemene og behovene, men Owren behersket teknologien som kunne anvendes. Sammen med skogforskningen i Norge (NISK) utviklet bedriften Variotrac med vinsj for drift i bratt terreng. Sammen med Statens Veivesen og utviklingsselskapet GEONOR konstruerte Owren Variotrac med borerigg.

Variotrac 912/913

Dagens Variotrac-program består av to grunnmodeller tilpasset flere bruksområder; boring, graving, tømmertransport og vinsjing.

variotrac912 280Variotrac

Variotrac konseptet kan også tilpasses andre områder, og Owren har flere interessante løsninger på tegnebrettet.

Prinoth Prepareringsmaskiner

prinoth2 2901983 ble starten på ny epoke i Trygve Owren AS hvor de startet import og salg av Prinoth snøprepareringsmaskiner. Produktene som var kjent for sine klatreegenskaper og den unike kvaliteten man får på løypene ved hjelp av den patenterte Vibrofresen. Spesielt var salget av løypemaskiner stort men etterhvert kom alpinmaskinene for fullt. Prinoth Everesten etterfulgte T4Sen, og er siden blitt en klatrende legende og en all-round maskin. Huskyen ble markedsleder fra den kom i 2001 og holder fortsatt posisjonen som en av markedets ledende løypemaskiner.     
I 2000 slo Prinoth seg sammen med produsenten av Leitner prepareringsmaskiner og maskinen Leitwolf ble et flott resultat av det.  I 2007 ble Bombardier snøprepareringsmaskiner en del av Prinoth programmet og blant annet Bison og Beast så dagens lys. Prinoth fremstår i dag som den ypperste maskinprodusenten med et bredt produktspekter og dagens Nye Leitwolf er et resultat av spisskompetanse som er opparbeidet over tid.  
Så gjennom Prinoths omfattende produktprogram og Owrens godt utbygde salgs- og serviceopplegg, har bedriften et konkurransedyktig tilbud å gi alpinanlegg, idrettslag, kommuner og turistbedrifter.

Prinoth Utility terrengkjøretøy

I 2009 overtok Prinoth beltedivisjonen til Kanadiske Bombardier.
Owren as leverte de første maskinene til kraftselskaper og byggere av kraftledninger i Norge som hadde behov for beltekjøretøy med kapasitet til å sette på større kraner, og da spesielt kraner tilpasset for personkurv. Også anleggsbransjen har behov for beltegående maskiner. 

Prinoth AHWI aggregat

I 2011 overtok Prinoth tyske AHWI. Disse produserer krattknusere, stubbefresere og dyrkingsaggregat for traktor og gravemaskin. AHWI har også egne beltegående bærere til sine aggregat fra 200 til 630 hk. Modellutvalget dekker alt fra den profesjonelle entreprenør til den som vil stelle eller dyrke på egen eiendom.

24 timers service
Owren AS har dyktige medarbeidere, godt utbygd delelager og verkstedfasiliteter, samt velutstyrte servicebiler. Gjennom vår 24-timers service sikres våre kunder mot unødig og kostbar driftstans.

Produktet
For kjørere av beltegående kjøretøy er selve maskinen kun en del av produktet. Leverandørens engasjement i å finne de mest praktiske og lønnsomme løsningene er vel så viktig- i alle fall for Owren. En del av kjøpsprosessen hos oss er derfor at vi sammen med kunde analyserer behovene og tilpasser løsningen de ressurser man har til rådighet.

Fornøyde kunder
Store ord og fine brosjyrer er ikke nok for å overleve i dag. Til syvende og sist er det kunden som avgjør. Fornøyde kunder er det eneste som holder i lengden. Velger du våre produkter skal vi bevise at vi er tilliten verdig.

bunnbilde540

Aktuelt

PRINOTH WORLD 01/2019

Ny utgave av PRINOTH WORLD er på plass og kan leses i webformat her. 01/2019 gir interessant lesning med høydepunkter fra sesongen, blant annet SKI VM i ÅRE og i SEEFELDT.  Les også om PRINOTHs mange produktområder med fremtidsrettet teknologi hvor digitale løsninger er i fokus. Kos dere med hyggelig lesning! 

PRINOTH CUP 9 APR. 2019

Er du klar for å vise dine preppekunnskaper i konkurranse med deltagere fra hele verden? Da er PRINOTH CUP 2019 den perfekte muligheten for deg, med maskiner fra hele PRINOTH-flåten; LEITWOLF, BISON X og HUSKY
HVOR:  STÖTEN, SÄLEN – SVERIGE
NÅR: TIRSDAG, 9. APRIL 2019 – FRA KL 09:00 – 16:00
Meld deg på, dette blir garantert både sosialt og hyggelig!For påmelding  se www.prinoth.com/prinothcup

Riktig GOD JUL

Riktig God Jul med de beste ønsker for det nye året. Vi takker dere alle for et supert år med flere nyleveringer enn noen gang på kryss og tvers av vårt langstrakte land. Vi gleder oss til å spore inn i en ny sesong og takker dere alle for tiliten dere har vist oss så langt.

Vi sees på Dyrsku'n 14-16 Sept

Owren AS er tilstede på Dyrsku`n også i år. Nytt av året er at vi har fått ny plass Dere finner oss på stand J 506a , se kart. Vil vil her være representert med alle våre produktområder og hyggelige kremmere som vil ta vel imot dere. Velkommen.

Alpinmessen 23-24 mai

Vi er i gang og rigger til alpinmessen på Sundvolden Hotell. Velkommen innom 23 og 24 mai og ta en titt på det ypperste innen  snøprepareringsmaskiner, samt Leica snødybdemålingsutstyr. I år har vi også  med oss vårt nye spennende agentur SPM produkter for sikring av skianlegg, ski-lek og annet løypesetting utstyr. Vi sees til en hyggelig prat!

prinoth-logo