Historie

Trygve Owren mekaniske verksted ble etablert i 1951. Allerede fra starten var Owren opptatt av problemene i ulendt terreng.

tonnebil 319Motorbår

Det startet med trillebår med gummihjul. Deretter så kanskje verdens første og kanskje eneste "motorbår" dagens lys.

Beltebjørn

beltebjorn250På slutten av 50-tallet ble tohjulstraktoren tatt i bruk i landbruket. Bruken begrenset seg imidlertid til sommerføre. Owren satte på to ekstra hjul og belter, og bonden hadde fått et effektivt hjelpemiddel for fremføring av tømmer på vinterstid.

Variotrac

variotrac 290Nå begynte virkelig mange å interessere seg for produktene fra Vingrom, man fikk ordre fra skogbruket, landbruket og veivesenet. Senere kom også kraftutbyggere, entreprenører og forsvaret til. Med sitt nære forhold til kundene hadde Owren opparbeidet seg stor kompetanse til å løse transportoppgaver i ulendt terreng. Dette resulterte i en helt ny konstruksjon på traktoren. Man utviklet et beltegående kjøretøy helt fra bunnen av. Variotrac. Samarbeidet med kundene ble utviklet ytterligere.

Variotrac med borerigg

variomrigg 279Filosofien var at kundene kjente problemene og behovene, men Owren behersket teknologien som kunne anvendes. Sammen med skogforskningen i Norge (NISK) utviklet bedriften Variotrac med vinsj for drift i bratt terreng. Sammen med Statens Veivesen og utviklingsselskapet GEONOR konstruerte Owren Variotrac med borerigg.

Variotrac 912/913

Dagens Variotrac-program består av to grunnmodeller tilpasset flere bruksområder; boring, graving, tømmertransport og vinsjing.

variotrac912 280Variotrac

Variotrac konseptet kan også tilpasses andre områder, og Owren har flere interessante løsninger på tegnebrettet.

Prinoth Prepareringsmaskiner

prinoth2 2901983 ble starten på ny epoke i Trygve Owren AS hvor de startet import og salg av Prinoth snøprepareringsmaskiner. Produktene som var kjent for sine klatreegenskaper og den unike kvaliteten man får på løypene ved hjelp av den patenterte Vibrofresen. Spesielt var salget av løypemaskiner stort men etterhvert kom alpinmaskinene for fullt. Prinoth Everesten etterfulgte T4Sen, og er siden blitt en klatrende legende og en all-round maskin. Huskyen ble markedsleder fra den kom i 2001 og holder fortsatt posisjonen som en av markedets ledende løypemaskiner.     
I 2000 slo Prinoth seg sammen med produsenten av Leitner prepareringsmaskiner og maskinen Leitwolf ble et flott resultat av det.  I 2007 ble Bombardier snøprepareringsmaskiner en del av Prinoth programmet og blant annet Bison og Beast så dagens lys. Prinoth fremstår i dag som den ypperste maskinprodusenten med et bredt produktspekter og dagens Nye Leitwolf er et resultat av spisskompetanse som er opparbeidet over tid.  
Så gjennom Prinoths omfattende produktprogram og Owrens godt utbygde salgs- og serviceopplegg, har bedriften et konkurransedyktig tilbud å gi alpinanlegg, idrettslag, kommuner og turistbedrifter.

Prinoth Utility terrengkjøretøy

I 2009 overtok Prinoth beltedivisjonen til Kanadiske Bombardier.
Owren as leverte de første maskinene til kraftselskaper og byggere av kraftledninger i Norge som hadde behov for beltekjøretøy med kapasitet til å sette på større kraner, og da spesielt kraner tilpasset for personkurv. Også anleggsbransjen har behov for beltegående maskiner. 

Prinoth AHWI aggregat

I 2011 overtok Prinoth tyske AHWI. Disse produserer krattknusere, stubbefresere og dyrkingsaggregat for traktor og gravemaskin. AHWI har også egne beltegående bærere til sine aggregat fra 200 til 630 hk. Modellutvalget dekker alt fra den profesjonelle entreprenør til den som vil stelle eller dyrke på egen eiendom.

24 timers service
Owren AS har dyktige medarbeidere, godt utbygd delelager og verkstedfasiliteter, samt velutstyrte servicebiler. Gjennom vår 24-timers service sikres våre kunder mot unødig og kostbar driftstans.

Produktet
For kjørere av beltegående kjøretøy er selve maskinen kun en del av produktet. Leverandørens engasjement i å finne de mest praktiske og lønnsomme løsningene er vel så viktig- i alle fall for Owren. En del av kjøpsprosessen hos oss er derfor at vi sammen med kunde analyserer behovene og tilpasser løsningen de ressurser man har til rådighet.

Fornøyde kunder
Store ord og fine brosjyrer er ikke nok for å overleve i dag. Til syvende og sist er det kunden som avgjør. Fornøyde kunder er det eneste som holder i lengden. Velger du våre produkter skal vi bevise at vi er tilliten verdig.

bunnbilde540

Aktuelt

Skogdag 27. juni på Lillehammer

Tirsdag 27. juni kommer OnTrack-konseptmaskinen til Lillehammer. Maskinentreprenørenes forbund, Mjøsen skog,
Ponsse, Vingrom-selskapet Owren/Prinoth og Skogkurs på Honne ved Biri, i samarbeid med forskere fra NIBIO, inviterer til skogdag:
 
Sted: Skogen ved Birkebeiner skistadion på Lillehammer (Skiltet fra Nordsetervegen)
Tid: Tirsdag 27. juni kl. 12.00 – 15.00


 

Velkommen til skogdag Tirsdag 27. juni kl. 12.00 – 15.00

 

Elmiawood 2017

Owren AS er klare for Elmiawood sammen med Prinoth. Du finner oss på stand 834. Her kan du se nærmere på AWHI sine aggregater samt den nye Panther T14R med roterende dumperkasse.

 

Nye markeder

Owren AS har med sin leverandør Prinoth de siste årene utvidet sitt produktspekter,
som i tidligere år har konstrert seg rundt snømaskiner. I dag tilbyr Owren AS et bredt spekter av maskiner for nydyrkning,rydding av vegetasjon,
masseforslyttning, spesialpåbygg på beltekjøretøy. Se filmer: Prinoth Panther T14R Film AHWI M450e - 1100 Film AHWI M550E-1300 (Gravemaskinaggregat)

Alpinmessen på Storefjell - 10.-11. mai

Alpinmessen er messen for alle type bedrifter som er leverandører til alpinbransjen: snøkanoner,
heiser, preppemaskiner, rails, ski, skiklær, hjelmer og mye annet.
Alt fra tekniske bedrifter til service- og utstyrsleverandører er utstillere.
Besøkere er ansatte fra norske alpinanlegg og andre i reiselivet. 
Team Owren ser frem til å møte deg.

Interalpin Innsbruck 26. - 28. April

Interalpin Innsbruck 26. - 28. April 2017
 
Interalpin Innsbruck er en av verdens største og viktigste messer for heis og prepareringsmaskiner.
De internasjonale utstillerne viser frem de nyeste produktene og materiellet som finnes for
alpinanleggene.
Prinoth og Owren er naturligvis representert - Prinoth sin stand er lokalisert Hall D i Congress Messe Innsbruck.
 
Vel møtt til å se det nyeste av Prinoth sitt produktprogram og til en hyggelig prat.

prinoth-logo