Historie

Trygve Owren mekaniske verksted ble etablert i 1951. Allerede fra starten var Owren opptatt av problemene i ulendt terreng.

tonnebil 319Motorbår

Det startet med trillebår med gummihjul. Deretter så kanskje verdens første og kanskje eneste "motorbår" dagens lys.

Beltebjørn

beltebjorn250På slutten av 50-tallet ble tohjulstraktoren tatt i bruk i landbruket. Bruken begrenset seg imidlertid til sommerføre. Owren satte på to ekstra hjul og belter, og bonden hadde fått et effektivt hjelpemiddel for fremføring av tømmer på vinterstid.

Variotrac

variotrac 290Nå begynte virkelig mange å interessere seg for produktene fra Vingrom, man fikk ordre fra skogbruket, landbruket og veivesenet. Senere kom også kraftutbyggere, entreprenører og forsvaret til. Med sitt nære forhold til kundene hadde Owren opparbeidet seg stor kompetanse til å løse transportoppgaver i ulendt terreng. Dette resulterte i en helt ny konstruksjon på traktoren. Man utviklet et beltegående kjøretøy helt fra bunnen av. Variotrac. Samarbeidet med kundene ble utviklet ytterligere.

Variotrac med borerigg

variomrigg 279Filosofien var at kundene kjente problemene og behovene, men Owren behersket teknologien som kunne anvendes. Sammen med skogforskningen i Norge (NISK) utviklet bedriften Variotrac med vinsj for drift i bratt terreng. Sammen med Statens Veivesen og utviklingsselskapet GEONOR konstruerte Owren Variotrac med borerigg.

Variotrac 912/913

Dagens Variotrac-program består av to grunnmodeller tilpasset flere bruksområder; boring, graving, tømmertransport og vinsjing.

variotrac912 280Variotrac

Variotrac konseptet kan også tilpasses andre områder, og Owren har flere interessante løsninger på tegnebrettet.

Prinoth Prepareringsmaskiner

prinoth2 2901983 ble starten på ny epoke i Trygve Owren AS hvor de startet import og salg av Prinoth snøprepareringsmaskiner. Produktene som var kjent for sine klatreegenskaper og den unike kvaliteten man får på løypene ved hjelp av den patenterte Vibrofresen. Spesielt var salget av løypemaskiner stort men etterhvert kom alpinmaskinene for fullt. Prinoth Everesten etterfulgte T4Sen, og er siden blitt en klatrende legende og en all-round maskin. Huskyen ble markedsleder fra den kom i 2001 og holder fortsatt posisjonen som en av markedets ledende løypemaskiner.     
I 2000 slo Prinoth seg sammen med produsenten av Leitner prepareringsmaskiner og maskinen Leitwolf ble et flott resultat av det.  I 2007 ble Bombardier snøprepareringsmaskiner en del av Prinoth programmet og blant annet Bison og Beast så dagens lys. Prinoth fremstår i dag som den ypperste maskinprodusenten med et bredt produktspekter og dagens Nye Leitwolf er et resultat av spisskompetanse som er opparbeidet over tid.  
Så gjennom Prinoths omfattende produktprogram og Owrens godt utbygde salgs- og serviceopplegg, har bedriften et konkurransedyktig tilbud å gi alpinanlegg, idrettslag, kommuner og turistbedrifter.

Prinoth Utility terrengkjøretøy

I 2009 overtok Prinoth beltedivisjonen til Kanadiske Bombardier.
Owren as leverte de første maskinene til kraftselskaper og byggere av kraftledninger i Norge som hadde behov for beltekjøretøy med kapasitet til å sette på større kraner, og da spesielt kraner tilpasset for personkurv. Også anleggsbransjen har behov for beltegående maskiner. 

Prinoth AHWI aggregat

I 2011 overtok Prinoth tyske AHWI. Disse produserer krattknusere, stubbefresere og dyrkingsaggregat for traktor og gravemaskin. AHWI har også egne beltegående bærere til sine aggregat fra 200 til 630 hk. Modellutvalget dekker alt fra den profesjonelle entreprenør til den som vil stelle eller dyrke på egen eiendom.

24 timers service
Owren AS har dyktige medarbeidere, godt utbygd delelager og verkstedfasiliteter, samt velutstyrte servicebiler. Gjennom vår 24-timers service sikres våre kunder mot unødig og kostbar driftstans.

Produktet
For kjørere av beltegående kjøretøy er selve maskinen kun en del av produktet. Leverandørens engasjement i å finne de mest praktiske og lønnsomme løsningene er vel så viktig- i alle fall for Owren. En del av kjøpsprosessen hos oss er derfor at vi sammen med kunde analyserer behovene og tilpasser løsningen de ressurser man har til rådighet.

Fornøyde kunder
Store ord og fine brosjyrer er ikke nok for å overleve i dag. Til syvende og sist er det kunden som avgjør. Fornøyde kunder er det eneste som holder i lengden. Velger du våre produkter skal vi bevise at vi er tilliten verdig.

bunnbilde540

Aktuelt

Vi sees på Dyrsku'n 14-16 Sept

Owren AS er tilstede på Dyrsku`n også i år. Nytt av året er at vi har fått ny plass Dere finner oss på stand J 506a , se kart. Vil vil her være representert med alle våre produktområder og hyggelige kremmere som vil ta vel imot dere. Velkommen.

Alpinmessen 23-24 mai

Vi er i gang og rigger til alpinmessen på Sundvolden Hotell. Velkommen innom 23 og 24 mai og ta en titt på det ypperste innen  snøprepareringsmaskiner, samt Leica snødybdemålingsutstyr. I år har vi også  med oss vårt nye spennende agentur SPM produkter for sikring av skianlegg, ski-lek og annet løypesetting utstyr. Vi sees til en hyggelig prat!

Velkommen til VEI OG ANLEGG 2018

Velkommen til Vei og Anlegg 2018 på Hellerudsletta i Oslo. På OWREN standen (C45) har vi stilt ut vår roterende beltedumper PRINOTH PANTHER T14R samt PRINOTH's vegetasjons utstyr. På LEICA standen (B1) har vi PRINOTH BISON X påmontert snødybdemåling fra LEICA. Velkommen!

Vi inviterer til demodag i Hafjell

En utrolig Prinoth sesong er på tampen og vi ønsker at flere skal få anledning til å prøvekjøre våre tre markedsledere som er på plass i Hafjell Torsdag 5 April. Direkte fra Åre vår Nye  LEITWOLF med vinsj. For påmelding ta kontakt med oss.

Owrens nye leder er i gang


Da kan vi presentere Owrens nye sjef Helge Borud; en mann som ikke er redd for å ta i et tak - her han er med på igangsettingen av den nye fullspekka løypemaskinen til Sjusjøen,  i et flunka nytt verkstedbygg på Sjusjøen. Han er mektig imponert. Sjusjøen er viden kjent for sitt langrennseldorado med milevis av gode spor og skøytetraseer og boltre seg i.
I år har de fornyet maskinparken med en løypeutstyrt Bison i tillegg til å kostet på seg et etterlengtet verkstedbygg for å ivareta maskinparken best mulig. Sjusjøen vil med det nye bygget ha en helt annen mulighet for å gjøre preventivt vedlikehold satt i system enn de hadde tidligere. Vi gratulerer både med nytt verksted og  ny maskin!    
Helge Borud har sittet i sjefstolen i Owren i kun en måned og lar seg imponere over hva bedriften og kundene gjør og får til i sammen. Han forteller at det er hyggelig å bli leder for en så dedikert og profesjonell gjeng medarbeidere. Han  kom inn på ett tidspunkt av året hvor det er høysesong. Mye snø i stort sett hele landet gjør at alt av maskiner knyttet til bransjen er i gang samtidig. Dette gjør presset på medarbeidere stort når det selvfølgelig skjer mye samtidig. Han sier at han så langt er imponert over hvordan vinkling og innsatsfaktor er tilstede  for  til å løse mange oppgaver under press  samtidig.

Det hjelper også  godt å ha en verdensledende profesjonell produsent som Prinoth  i ryggen som backer opp med gode produkter. Inovasjonstankegangen  som Owren og Prinoth  er godt kjent med merkes med en gang en setter foten sin innenfor dørene. Han har latt seg imponere over historien og hvordan en lokal importør og produsent er med i ett samspill med kunder og produsent for  hele tiden finne bedre løsninger og utvikle produktene til å bli enda bedre.
Dette er også ett varemerke for Sjusjøen og Johannes Haukåssveen som sammen med Owren har bidratt til videreutvikling av den sporfresen som i dag selges på Prinoth Løypemaskiner verden over. Uten gode reflekterende kunder vil ikke utviklingen gå så fort som den ellers hadde gjort.

Selv om bransjen er relativt liten er det mange han  skal bli kjent med . Dette er vi godt i gang med samtidig som han  tilegner seg  kunnskap om produkter og systemer. Han forteller at det er en fordel å ha sett en maskin før og dialogen med kunder og medarbeidere går derfor lettere når de er noenlunde på bølgelengde.
Han gleder seg til å bli bedre kjent med bransjen etter hvert.

prinoth-logo