Tråkkemaskiner

Owren forside leitwolf nybrukt

Beltekjøretøy

Owren forside Terreng ny

Terrengkjøretøy FAT TRUCK

fat truck web ny

Vegetasjons rydding og dyrking

Owren forside AHWI ny

Utstyr for trening sikring og lek

SPM kuttet logo nym tekst Nettbutikk

Historie

Trygve Owren mekaniske verksted ble etablert i 1951. Allerede fra starten var Owren opptatt av problemene i ulendt terreng.

tonnebil 319Motorbår

Det startet med trillebår med gummihjul. Deretter så kanskje verdens første og kanskje eneste "motorbår" dagens lys.

Beltebjørn

beltebjorn250På slutten av 50-tallet ble tohjulstraktoren tatt i bruk i landbruket. Bruken begrenset seg imidlertid til sommerføre. Owren satte på to ekstra hjul og belter, og bonden hadde fått et effektivt hjelpemiddel for fremføring av tømmer på vinterstid.

Variotrac

variotrac 290Nå begynte virkelig mange å interessere seg for produktene fra Vingrom, man fikk ordre fra skogbruket, landbruket og veivesenet. Senere kom også kraftutbyggere, entreprenører og forsvaret til. Med sitt nære forhold til kundene hadde Owren opparbeidet seg stor kompetanse til å løse transportoppgaver i ulendt terreng. Dette resulterte i en helt ny konstruksjon på traktoren. Man utviklet et beltegående kjøretøy helt fra bunnen av. Variotrac. Samarbeidet med kundene ble utviklet ytterligere.

Variotrac med borerigg

variomrigg 279Filosofien var at kundene kjente problemene og behovene, men Owren behersket teknologien som kunne anvendes. Sammen med skogforskningen i Norge (NISK) utviklet bedriften Variotrac med vinsj for drift i bratt terreng. Sammen med Statens Veivesen og utviklingsselskapet GEONOR konstruerte Owren Variotrac med borerigg.

Variotrac 912/913

Dagens Variotrac-program består av to grunnmodeller tilpasset flere bruksområder; boring, graving, tømmertransport og vinsjing.

variotrac912 280Variotrac

Variotrac konseptet kan også tilpasses andre områder, og Owren har flere interessante løsninger på tegnebrettet.

Prinoth Prepareringsmaskiner

prinoth2 2901983 ble starten på ny epoke i Trygve Owren AS hvor de startet import og salg av Prinoth snøprepareringsmaskiner. Produktene som var kjent for sine klatreegenskaper og den unike kvaliteten man får på løypene ved hjelp av den patenterte Vibrofresen. Spesielt var salget av løypemaskiner stort men etterhvert kom alpinmaskinene for fullt. Prinoth Everesten etterfulgte T4Sen, og er siden blitt en klatrende legende og en all-round maskin. Huskyen ble markedsleder fra den kom i 2001 og holder fortsatt posisjonen som en av markedets ledende løypemaskiner.     
I 2000 slo Prinoth seg sammen med produsenten av Leitner prepareringsmaskiner og maskinen Leitwolf ble et flott resultat av det.  I 2007 ble Bombardier snøprepareringsmaskiner en del av Prinoth programmet og blant annet Bison og Beast så dagens lys. Prinoth fremstår i dag som den ypperste maskinprodusenten med et bredt produktspekter og dagens Nye Leitwolf er et resultat av spisskompetanse som er opparbeidet over tid.  
Så gjennom Prinoths omfattende produktprogram og Owrens godt utbygde salgs- og serviceopplegg, har bedriften et konkurransedyktig tilbud å gi alpinanlegg, idrettslag, kommuner og turistbedrifter.

Prinoth Utility terrengkjøretøy

I 2009 overtok Prinoth beltedivisjonen til Kanadiske Bombardier.
Owren as leverte de første maskinene til kraftselskaper og byggere av kraftledninger i Norge som hadde behov for beltekjøretøy med kapasitet til å sette på større kraner, og da spesielt kraner tilpasset for personkurv. Også anleggsbransjen har behov for beltegående maskiner. 

Prinoth AHWI aggregat

I 2011 overtok Prinoth tyske AHWI. Disse produserer krattknusere, stubbefresere og dyrkingsaggregat for traktor og gravemaskin. AHWI har også egne beltegående bærere til sine aggregat fra 200 til 630 hk. Modellutvalget dekker alt fra den profesjonelle entreprenør til den som vil stelle eller dyrke på egen eiendom.

24 timers service
Owren AS har dyktige medarbeidere, godt utbygd delelager og verkstedfasiliteter, samt velutstyrte servicebiler. Gjennom vår 24-timers service sikres våre kunder mot unødig og kostbar driftstans.

Produktet
For kjørere av beltegående kjøretøy er selve maskinen kun en del av produktet. Leverandørens engasjement i å finne de mest praktiske og lønnsomme løsningene er vel så viktig- i alle fall for Owren. En del av kjøpsprosessen hos oss er derfor at vi sammen med kunde analyserer behovene og tilpasser løsningen de ressurser man har til rådighet.

Fornøyde kunder
Store ord og fine brosjyrer er ikke nok for å overleve i dag. Til syvende og sist er det kunden som avgjør. Fornøyde kunder er det eneste som holder i lengden. Velger du våre produkter skal vi bevise at vi er tilliten verdig.

bunnbilde540

 logo380px

  

OWREN AS
Paul A. Owrensveg 30
Postboks 25
N-2607 Vingrom, NorwayTel: +47 61 26 22 00
Mail: post@owren.no

OFFICIAL REPRESENTATIVE OF:

prinoth  logo fat truck atv utvSPM SportEquipment white 3

Miljofyrtarn trykkerikvalitet08 svarthvitt

  facebook icon2

 logo380px

  

OWREN AS
Paul A. Owrensveg 30
Postboks 25
N-2607 Vingrom, Norway

Tel: +47 61 26 22 00
Mail: post@owren.no

OFFICIAL REPRESENTATIVE OF:

prinoth
  
logo fat truck atv utv
SPM SportEquipment white 3

facebook icon2

Miljofyrtarn trykkerikvalitet08 svarthvitt